Zdraví
Záleží nám na tom, aby výrobky naší firmy byly nejen chutné, ale také zdravé. Naše vícedruhové saláty obsahují zeleninu, ve které se nachází mnoho vitamínů a minerálů potřebných pro náš organismus. Díky jejich časté konzumaci (nejlépe každý den) dodáváme tělu prospěšnou dávku zdraví a energie. Jsme tak nejen zdravější, ale i fyzicky a mentálně výkonnější. Kromě toho je zelenina nízkokalorická, lehce stravitelná a obsahuje vlákninu působící blahodárně na funkci střev .
Na této stránce najdete informace, jaké vitamíny a minerály zelenina obsahuje.
Ananas
– obsahuje všechny vitaminy a 16 minerálních látek a stopových prvků. Pomáhá při redukci váhy. Zlepšuje prokrvování, snižuje krevní tlak a rozpouští usazeniny v cévách, působí protizánětlivě, uvolňuje svalové napětí, otoky a lokální svalové křeče.
Celer
– důležitá léčivá rostlina. Vhodná jako potravinový doplněk pro nemocné na cukrovku. Obsahuje látky povzbuzující zažívací orgány. Má antistresový účinek. Díky bohatému obsahu draslíku uklidňuje nervy. Je velmi dobrý při redukční dietě.
Cibule
– obsahuje allicín, který zmenšuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje imunitní systém. Červené a žluté odrůdy obsahují sloučeniny, které zmenšují riziko vzniku nádorového onemocnění. Je výbornou prevencí proti osteoporóze. Obsahuje zinek potřebný pro stavbu kostí a vitamíny B, C, A i E.
Červená řepa
– zmírňuje infekci dýchacích cest, reguluje krevní oběh, posilňuje vlasy. Uvařená obsahuje vlákniny, které snižují hladinu cholesterolu. Pomáhá při léčení chorob játry a arterosklerózy. Má protinádorové účinky, je výživná, posiluje organismus, pomáhá při léčbě chřipky a nachlazení.
Hrášek
– Syrový hrášek v salátu má daleko větší hodnotu než uvažený. Je bohatý na draslík a hořčík. Šťáva z čerstvého hrášku obsahuje složku, která podporuje činnost slinivky břišní.
Jablka
– obsahují pektin, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a vázat toxické látky. Jablka stabilizují hladinu cukrů v krvi a posilují cévy, čistí střeva. Obsahují hořčík, draslík, karoteny a železo.
Kopr
– podporuje trávení a povzbuzuje chuť k jídlu. Působí proti nadýmání, obsahuje hojné množství minerální soli, používá se proto při neslané dietě. Pomáhá také při škytavce, nespavosti a kolice.
Kukuřice
– má vysoký obsah mangánu, který působí proti stresu, svalovým křečím a arytmii srdce. Díky železu pomáhá proti chudokrevnosti.
Křen
– obsahuje jednu z nejúčinnějších prostředků na rozpouštění hlenu v těle, ovlivňuje především hleny v prostorách nosu a vedlejších nosních dutinách. Má močopudné účinky, působí proti anémii, posilňuje odolnosti organizmu, povzbuzuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a také posiluje jaterní funkce.
Mrkev
– cenný zdroj vitaminu A. Chrání proti volným radikálům, má omlazovací účinky, posiluje sliznice, má pozitivní vliv na růst vlasů, nehtů, na hezkou pleť, také na kvalitní zrak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Okurka
– byla používána jako lidový lék na srdeční a ledvinové problémy, na otoky a při léčbě ledvinových a žlučových kamenů. Přírodní diuretikum. Pomáhá organismu zbavit se toxinů a jedů, které se v něm hromadí zvláště při chřipce.
Paprika
– posiluje obranyschopnost organismu díky vitamínu C. Výborné účinky pro činnosti zažívacího traktu. Betakarotén posiluje buňky, brzdí proces stárnutí. Vitamín C se z papriky neztrácí ani po tepelné úpravě. Červená paprika obsahuje 9 x více betakarotenu a 2 x více vitamínu C než paprika bílá.
Pór
– působí proti pocitu plnosti a proti nadýmání, nechutenství a žlučovým kamenům. Syrový pórek obsahuje kyselinu listovou, vit. C a B1. Stejně jako cibule a česnek je pór antiseptický a pomáhá chránit před arterosklerózou a vysokým krevním tlakem.
Zelí
– rostlinné látky a vitamín C předcházejí rakovině. Výborné pro zažívání. Obsahuje acetylchlorin, který působí antidepresivně.